SOŠ má problémy s hospodárením aj kúrením

07.10.2008 Humenné

Humenné 7. októbra (TASR) - Vedenie Strednej odbornej školy (SOŠ) na Štefánikovej ulici v Humennom, ktorá má problémy s vykurovaním a hospodárením, musí prijať opatrenia súvisiace s reorganizáciou a predložiť ...
SOŠ (bývalé stredné odborné učilište stavebné) navštevuje v súčasnosti 309 žiakov, čo znamená, že škola je využívaná iba na 56 percent. \"Pokiaľ ostatné školy v kraji dostali 92 percent normatívu, táto humenská škola získala sto percent, ktoré rozdelila na mzdy, \" uviedla dnes pre TASR hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková. Dodala, že na vykrytie strát poskytol kraj zariadeniu 1,2 milióna Sk (39.833 eur) na vykrytie strát, zväčša na energie. Ani to však nepomohlo, v škole sa nekúri a žiaci sa sťažujú na chlad.
PSK má záujem, aby škola zostala fungovať, no jej vedenie musí vyriešiť otázky prezamestnanosti a kúrenia. \"Vedenie školy sa po návšteve predsedu PSK Petra Chudíka dohodlo, že v piatok zasadne a pokúsi sa samosprávnemu kraju predložiť návrhy na oživenie školy, \" doplnila Fitzeková.
 

Vyberte región